קורס טבחות והשמה לצעירים בנגב

תכנית הטבחות של מיזם 'עובדים ביחד', המכשירה צעירים לעבודה כטבחים במסעדות איכותיות בנגב, יצאה לדרך. לתכנית התקבלו 15 צעירים מתוך מאות מועמדים שניגשו. "בזכות ההכשרה ישתלבו הצעירים בתעסוקה איכותית בנגב", אומרת בלה אלכסנדרוב, מנכ"לית ארץעיר, השותפה במיזם.

הבוקר, 13.5.18, נפתחה תכנית הטבחות, ההכשרה הראשונה במיזם 'עובדים ביחד', לשילוב איכותי של צעירים בשוק העבודה המקומי. תכנית הטבחות מחברת בין צעירים בנגב לבין מעסיקים ומעניקה הכשרה חינם לצד השתלבות בעולם הקולינריה המקומי.

לתכנית התקבלו 15 צעירים, אשר במהלך קורס בן 300 שעות לימוד ירכשו את המיומנויות המקצועיות הנחוצות לטבח. את הקורס המקצועי מוביל בית הספר לבישול 'קיצ'ן סטודיו', והוא ניתן למשתתפים ללא עלות. כבר במהלך הקורס יתחילו המשתתפים לעבוד במסעדה אליה הם מצוותים, ויקבלו חניכה, מנטורינג של צוות מלווים, והכנה לעולם התעסוקה, בכדי לסייע לתהליך שיביא בסופו להשמה איכותית ומשמעותית. המסעדות המשתתפות בתכנית הן: מסעדת כרמים, מלון בראשית במצפה רמון, פינת האוכל ומסעדות של קבוצת קמפאי.

תכנית הטבחות נולדה לאחר מיפוי מקיף של שוק העבודה בנגב, תוך אפיון המשרות המבוקשות והחסרות, ובחינת הקשיים עימם מתמודדים צעירים המבקשים תעסוקה איכותית בנגב. בשלב הראשון אותרו מעסיקים פוטנציאלים שיקלטו את העובד למשרה במקביל להכשרה, ולאחר גיוס המעסיקים נעשה מיון מועמדים על בסיס מוטיבציה ונכונות לעבוד.

מיזם 'עובדים ביחד' הוקם בשיתוף הפילנתרופיה וממשלת ישראל, לשילוב צעירים מהפריפריה בתעסוקה איכותית הכוללת אופק קידום מקצועי.  זאת לצד מתן מענה רלוונטי לצורכי מעסיקים ולשוק התעסוקה המשתנה. היוזמה מתבססת על ארגונים הפועלים היום בתחום ליווי צעירים ובתחום התעסוקה ומעודדת שיתופי פעולה בין מגזריים. עמותת ארץעיר היא הגוף המתכלל המוביל את יישום היוזמה, עמותת למרחב מנחה מקצועית, וכן שותפים למיזם משרד העבודה והרווחה, קרן ביחד, קרן גילברט, קרן גנדיר, קרן מוזס וקרן רבסון.

בלה אלכסנדרוב, מנכ"לית ארץעיר, המפעילה את התכנית: "אנו גאים לפתוח היום את התכנית הראשונה של מיזם "עובדים ביחד". מדובר בפיילוט ראשוני וייחודי שמתקיים בנגב, ובמסגרתו בפעם הראשונה תוצע השמה מיידית לצעירים, לצד הכשרה מקצועית ,ליווי וחונכות. התכנית הייחודית הזו עתידה להתפרס בהמשך גם לשאר הארץ, כך שצעירים מכל ערי הפריפריה יזכו לתעסוקה איכותית, שתשאיר אותם באזור ותקדם אותם לקריירה משמעותית".

שר העבודה והרווחה חיים כץ: ״ מערך ההכשרות המקצועיות במשרד עובר שינויים משמעותיים לטובת מחפשי העבודה והמעסיקים כאחד. אנחנו שמים דגש מיוחד על פיתוח תוכניות לימוד בהתאם לצרכים במשק ובשיתוף פעולה עם המעסיקים מלווים את התלמידים עד להשמה בעבודה.  התוכנית החדשה תעניק לצעירים מהפריפריה כלים חיונים להשתלבות מיטבית בעבודה ותתרום לצמצום פערים בחברה הישראלית. אני קורא לכל צעיר וצעירה שאוהבים את המטבח ומחפשים מסלול לקריירה מקצועית בתחום להרשם״.

יוליה איתן, ראש מנהל תעסוקת אוכלוסיות במשרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים אשר אחראית על המיזם: " אחת ממטרות המשרד הינה להנגיש את שוק העבודה הישראלי למגוון אוכלוסיות ובה קבוצת הצעירים בה מתמקד המשרד בשנים האחרונות. מיזם עובדים ביחד ככלל והקורס בפרט יתנו מענה לצרכי המעסיקים הפועלים בנגב ויצרו הזדמנות חדשה להכשרה ותעסוקה לצעירים בנגב. מיזם עובדים מייצג את המדיניות המשרדית בכך שמאפשר הגדלת מספר ומגוון השירותים האיכותיים הניתנים לצעירים בנגב בתחום התעסוקה."

שולה מוזס, יו"ר השותפות הפילנתרופית ליוזמת עובדים ביחד ויו"ר עמותת למרחב המנחה את יישום היוזמה: " בישול זו גם תשוקה וגם פרנסה טובה. דרוש כשרון, התמדה ומחויבות ואז – מי שטורח בערב שבת אוכל בשבת! מאחלת הצלחה והנאה, בזמן הקורס ואחר כך בעבודה, לכל הצעירים!"

איתי פרקש, בעלי סטודיו קיצ'ן: "לכל אחד זכות להיות בעל מקצוע ולפרנס את משפחתו בגאווה. היום, בזכות תכנית הטבחות של יוזמת עובדים ביחד, אנחנו עושים צעד קטן לחברה טובה יותר".  

סגירת תפריט